HOLIDAYS

2014-10-30 kl. 03:36:44 av Sanna Lundqvist
Imorgon är det torsdag och jag ska till skolan, simma och sen till Sofie och Webbers. Ska sova där hela helgen😍 Halloween är på fredag och vi ska "carv pumpkins", bus eller godis och ha ett litet party med Gidgets soppa. Är så taggad!! 

Om 1 månad är det Thanksgiving och jag ska till Seattle för att fira med mängder av Turkey. En månad efter det är det JUL!! Åå vad mysigt! 3 traditioner på två månader, men va kul!

Idag i skolan hände en rolig grej. Det kom in två män med datorer till vårt klassrum. De sa att någon i vårt klassrum försökte hacka sig in på skolans datasystem (fråga mig inte varför, byta betyg typ) och att det var strängt förbjudet, mot lagen osv. Alla började såklart kolla omkring sig. Det var någon med en android telefon. Vår lärare gick ut med männen och när de kom in några sekunder senare så pekade han på en kille som de trodde var skyldig. Han är hur smart som helst och hade sin mobil under hela lektionen, när männen kom in så skakade han så mycket. Det var ganska så obvious att de var han. Men de kollade igenom allas mobiler ändå, när de kollade hans så stängde han av den (haha och vi alla såg det..) och sa att den dog. Sen fick vi reda på att de var han, så scary. Får se om han kommer till skolan eller om han är avstängd :O

Simningen är jobbig men idag gick det väldigt bra för mig. Har sånt sjukt sötsug på kvällarna bara. Svårt att äta mellanmål här vilket leder till sötsug. Ska försöka klara mig 21 dagar utan sötsaker för då ska man tydligen minska sötsuget. Men jag börjar efter halloween haha.. Kramar i mängder!!

Vill även passa på att skriva lite till Sofie. Jag träffade Sofie ca 5 dagar efter jag kom hit. Hon var så sjuk, låg inne på sjukhus och mådde så dåligt. När jag träffade henne trodde jag hon var blyg och trodde aldrig vi skulle hänga. Idag är hon en av mina allra bästavänner och jag har så sjukt jädra roligt med henne. Kan prata om allt med henne och hon är helt fantastisk. Ibland träffar man någon som man klickar med direkt och de gör vi. Älskar dig och jag vet att det alltid kommer vara vi! ❤️


En tisdag

2014-10-28 kl. 23:56:24 av Sanna Lundqvist

Toabildmedminbästis
Standard med Shelbs💖
Haha småsugen på att flyga över till Linnea, vet dock inte om det är tillåtet! Ska ta reda på detta...!

Tar en nap nu, sjukt trött. Simningen dödade men sjukt kul. Ikväll ska jag kolla på min systers "senior tribute". Snart halloween och är så taggad!!

svarar på frågor!

2014-10-28 kl. 05:03:08 av Sanna Lundqvist
Lista saker som du saknar i Sverige?

Har fått denna frågan många gånger här i Amerika också. Jag saknar min familj, släkt och vänner såklart. Utöver det saknar jag, hmm.

- Sallader (här äter man typ isbergssallad bara..)
- Fisk
- Min eltandborste
- Tryggheten av att allt är detsamma hela tiden. (Både positivt och negativt).
- Min säng 
- långa promenader med mamma
- pappas fotmassage
- Mysiga middagar med dukade bord och ljus.. Inte bara plasttallrikar..
- Min sommarstuga
- Möjligheten att transportera sig utan bil, tex buss & cykel.
- Havet
- friheten att vara ungdom i swedenn


Haha oj det var många saker jag saknade.

Bor du hos en mormon familj? Isåfall hur är det? Ber du med dem? Går du i kyrkan? 

Jag bor i Utah som är typ mormonernas stat. Och min familjs religon är LDS ja. Det är helt vanligt, det är ingen skillnad. Jag älskar min familj och de är så himla fantastiska. De gör allt för mig, för vår familj och för att vi ska uppleva så mycket som möjligt tillsammans. Det är bara en religion, bara ett annat sätt att tänka på Gud mm. Jag trivs så otroligt bra och jag tänker inte ens på detta:)

Jag går i kyrkan varje söndag, 3 timmar. Första timmen är dryg men de två andra är okej. Söndagar är en dag man kan ta det lugnt på och bara vila upp sig inför veckan här vilket jag uppskattar. Ibland sitter jag med dem när de ber kvällsbön men oftast får jag och lägger mig innan. 

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Jag vaknar upp 5.45. Tar på mig kläder. Åker till skolan som ligger 1 minut bort. Tränar från 6.15-7.00. Duschar och äter frukost. Skolan börjar 8. Skolan slutar runt 2. Sen simmar jag 2 timmar efter skolan. Kommer hem, gör läxor ca 30 min. Sen gör vi alltid aktiviteter, umgås med en kompis mm. Försöker lägga mig runt 10.

Hur länge är du borta?

Jag är borta sammanlagt 10 månader. Har redan varit här i 2,5 månader. Jag kommer hem till Sverige den 1 juni klockan 9.15 😃

Vilken organisation åker du med? Är du nöjd?

Jag åker med Explorius, CETUSA. Jag är sjukt nöjd. Soft Landing Camp var den bästa veckan i mitt liv. De har alltid hjälpt mig väldigt mycket. Även min kontaktperson här i Tooele är väldigt bra. Stortrivs och rekommenderar dem starkt. Min familj här sa även att de hört att CETUSA har de bästa villkoren, studenter osv.

Vad ska du göra när du kommer hem?

Just nu vill jag bara leva här och inte tänka på att åka hem. Men jag har 2 år på gymnasiet, ekonomi linjen. Så jag ska studera och ha det jädrigt roligt!

Om ni undrar något mer är det bara att kommentera, ska försöka svara snabbare! Kram ❤️